Tisztelt Látogató! Webáruházunk ideiglenesen zárva tart, a rendelések felvétele szünetel.

RÉZALAPÚ CSÖVEK

Vörösöntvény

A vörösöntvény réz-cink-ón ötvözet  (Cu Zn Sn) öntvény anyagminőség megnevezése. Fő ötvöző részek a réz mellett 1,5 - 11 % cink, 1 – 9 ón. Mellettük ólmot és nikkelt is tartalmazhat.

A vörösöntvény nagyon jó sikló- és szárazon futó tulajdonsággal, kopásállósággal és kavitáció tűrőképességgel rendelkezik. Főleg hidraulikai berendezésekben alkalmazzák. Normál- és nagy igénybevételű siklócsapágyak, perselyek és hüvelyek, fogaskerekek és különféle szerelvények. Továbbá általános gépipari csapágyhüvelyek (terhelhetősége 4000 N/cm2-ig megengedett).

Alkalmazási területek:

Tengely csapágy hüvelyek, kuplung csapágyak, nagy terhelésű siklócsapágy hüvelyek, közepes igénybevételű csúszó lapok és vezetősínek. Szerkezeti acél- és edzett acél tengelyek siklócsapágy perselye és hüvelye. Dugattyúcsapszeg perselyek 4000 N/cm2-ig. Hajtókar- és csuklócsapágyak 3000 N/cm2-ig. Hajó tengelyvédők és hengerbetét perselyek, védő- és tömszelence betétek, szerszámgépekhez nagyterhelésű vezető- és állító sínek, közepes igénybevételű közdarabok, kopógyűrűk és kopótárcsák.

Bronz

Az emberiség által célzottan előállított első fémötvözet. Kr.e. a harmadik évezredben használták az első bronz fegyvert. A bronz réz (Cu) és ón (Sn) fémek ötvözete. Az öntvény ötvözet rendszerint 9 – 12% ónt továbbá ólmot, nikkelt és vasat tartalmazhat. A magas ón tartalom szilárdságot és keménységet biztosít a bronznak. A bronz rendkívül korrózió- és kopásálló. Jó rugalmassági és sikló tulajdonságokkal és kiváló fáradási szilárdsággal rendelkezik. A bronzot gyakran alkalmazzák hajtóművekben és szivattyúkban.

Rendelhető folyamatos öntésű cső, rúd, lapos-, négyzet- és hatszög szelvény a Vevő kívánsága szerint minden méretben és hosszban.

(Rozsdamentes acél-, vas- és rézalapú centrifugál öntvény előgyártmányokról és formaöntvényekről valamint egyedi öntvény alkatrészek gyártásáról a Társaságunk honlapján tájékozódhat.)